Cégtörténet

Az 1993-ban, 100% osztrák magántulajdonban, Mosonmagyaróváron alapított Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. a változások előtt Győr-Moson-Sopron Megye és Vas Megye területén, 115 településen, az ott élő 170 000 lakos részére végzett komplett lakossági hulladékkezelési közszolgáltatást. Emellett megközelítőleg 3 500 vállalkozás komplett hulladékkezelését oldotta meg. Ez jelentette a

A Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. 200 fő saját állományú munkavállalót alkalmazott és számos alvállalkozóval működött együtt.

Feladatainkat különböző felépítményű és méretű hulladékszállító gépjárművekkel, a tevékenységeikhez szükséges munkagépekkel és speciális, a korszerű hulladékkezelést elősegítő berendezéseikkel oldottuk meg, melyek száma összességében meghaladta a 100 darabot.

A Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. 2001 óta rendelkezik ISO 9001, és ISO 14001-es minősítésekkel, így komplett hulladékkezelési szolgáltatását e szabványok előírásai szerint végzi.

A Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft., illetve jogutódja, a Rekultív Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. 2011-2013-ban, több fontos környezetvédelmi projekt végrehajtásában vett részt, mint például a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működési területén 13 hulladéklerakó rekultivációja, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működési területén 6 hulladéklerakó rekultivációja, Alsó- és Felső Szigetközi Települések Hulladékmentesítése, Rábacsanak 096/3 hrsz. alatt bejegyzett ingatlanon található engedély nélküli hulladéklerakó rekultivációja, Nagybajcs község felhagyott települési szilárdhulladék lerakó rekultivációja, vagy a Duna-Vértes köze Hulladékgazdálkodási Program, meglévő lerakók rekultivációjának keretén belül Bajót Települési Szilárdhulladék Lerakó Felszámolása.

A Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. 2011 júliusában elnyerte a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által kiírt, 70 tagtelepülésén a települési szilárd hulladék gyűjtési-szállítási közszolgáltatás ellátásának jogát 2013. január 1-től, valamint a KEOP 1.1.1. pályázat keretében megvalósuló létesítmények, eszközök, berendezések üzemeltetését. A fejlesztés célja a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásban részt vevő 70 település területén olyan korszerű hulladékgazdálkodási rendszer kialakítása, melynek üzemeltetése a jelenlegi és jövőbeni jogszabályi előírásoknak, társadalmi elvárásoknak megfelelni képes:
A kitűzött célok elérése érdekében a projektterületen fejlesztésre került a szelektív hulladékgyűjtés rendszere, nagy hangsúlyt kapott a megelőzés a házi komposztálás bevezetésével, illetve a lakossági tudatformálásnak köszönhetően.

2012 novemberében megváltoztak a hazai hulladékgazdálkodás törvényi feltételei. Ennek következtében a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság kiválásos szétválással átalakult oly módon, hogy a kiválás következtében létrejött a Rekultív Magyarország Környezetvédelmi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. A Rekultív Magyarország Környezetvédelmi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság általános jogutódja. A Rekultív Magyarország Környezetvédelmi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot a Győri Törvényszék Cégbírósága 2013. március 5. napján jegyezte be a cégnyilvántartásba.

A Rekultív Magyarország Kft. létrehozta a Rekultív EWF céget, valamint 8 ÖKO céget: Öko Lajta Kft. • Öko Garázs Kft. • Öko Hanság Kft. • Öko Répcesík Kft. • Öko Mosoni-Sík Kft. • Öko Rábaköz Kft. • Öko Technológia Kft. • Öko Nexus Kft.