Egyetemi társtanszék

A Rekultív Magyarország Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. szoros kapcsolatot tart fenn a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) mosonmagyaróvári karával. A társaságunk által Jánossomorján üzemeltetett hulladékkezelő, -feldolgozó, -hasznosító és -ártalmatlanító komplexum a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) mosonmagyaróvári kar, környezetgazdálkodási agrármérnöki szakának keretében, annak Hulladékgazdálkodási- és Hasznosítási Tanszékeként egyre nagyobb hangsúlyt fektet a gyakorlatorientált környezetvédelmi szakemberek képzésére. Jelenleg is öt, korábban a karon végzett szakember dolgozik munkatársunkként. Cégünk az egyetemmel közösen különböző kutatások lefolytatásában is részt vesz, többek között a hulladékok minél nagyobb arányú hasznosításának elérése érdekében. Ezen kutatások részben az egyetemen, részben pedig cégünk különböző telephelyein folynak.

A Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) mosonmagyaróvári karával együttműködésben, „A szennyvíziszapok a talaj remediációjánál ökológiailag elfogadható alkalmazása” című, HUSK/1101/1.2.1/0148 számú projekt keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a két ország társfinanszírozásával, a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósult projekt ECOSOILREM – „A szennyvíziszapok a talaj remediációjánál ökológiailag elfogadható alkalmazása”.
A szennyvíztisztítás egyre szélesebb körű elterjedésének következtében egyre növekvő mennyiségű szennyvíziszap elhelyezési lehetőségei között egyre fontosabb szerepet játszik a mezőgazdaság. Ennek lehetőségeit ismerteti a "A humuszveszteség pótlása szennyvíziszappal" című szakmai cikk.

2015-04-03