Felszámolás


A felhagyott települési- valamint az illegális hulladéklerakók nagy környezeti kockázatot jelentenek az ország felszín alatti vízkészleteire nézve. Ennek csökkentése kiemelten fontos feladat. Cégünk az elmúlt évek során jelentős szerepet vállalt ebből a feladatból. Az igényektől függően mind a helyben történő lezárás, mind pedig a felszámolás folyamatát megismertük. Jelentős gyakorlati tapasztalatra tettünk szert. Cégünk adottságai alapján az elmúlt időszakban egyre inkább a hulladéklerakók felszámolása vált fő profilunkká.
A feladat első osztályú minőségben való elvégzését garantálja a szükséges szakértelemmel rendelkező környezetvédelmi szakember gárdánk, a feladatra optimalizált speciális gépeink, s nem utolsó sorban 3 hulladéklerakó üzemeltetési joga.
Egy hulladéklerakó felszámolása során az adott területről a környezeti kockázatot jelentő hulladékot elszállítjuk megfelelő műszaki védelemmel rendelkező hulladéklerakóba. Ez kisebb méretű lerakók esetén azt jelenti, hogy a területen lévő teljes hulladékmennyiség a hulladék alatt található szükséges vastagságú szennyezett talajréteggel együtt felszedésre és elszállításra kerül. Nagyobb méretű hulladéklerakók felszámolása esetén a területen található összes anyagot kitermeljük, a kitermelt anyagot a területen előkezeljük, melynek során helyben hagyható, környezeti kockázatot nem jelentő, valamint elszállítandó frakciókat kapunk. Ehhez nagy teljesítményű, rendkívül nagy hatékonysággal dolgozó mobil rosta berendezésekkel rendelkezünk.
A könnyű frakció ártalmatlanításra megfelelő műszaki védelemmel ellátott hulladéklerakóba kerül elszállításra. A környezeti kockázatot nem jelentő durva frakció és a biológiailag már stabilizálódott finom frakció anyagát, a szükséges laboratóriumi vizsgálatok megfelelő eredményére támaszkodva, megfelelőség esetén helyben hasznosítjuk a tájépítés során.