Rekultív Magyarország Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. által megvalósított környezetvédelmi projektek

Az elmúlt öt esztendő során több, a régiónkat érintő rekultivációs program megvalósításában is jelentős szerepet vállaltunk. Cégünk fő szakterülete a felhagyott települési- illetve az illegális hulladéklerakók felszámolása. Több mint húsz hulladéklerakó rekultivációja során jelentős gyakorlati tapasztalatokat szereztünk a hulladéklerakók anyagának helyben történő előkezelésével kapcsolatban. Ennek előnye az elszállításra került anyag mennyiségének csökkenésében jelentkezett. A megfelelő gépekkel végzett, szakszerű előkezelés eredményeképpen sikerült a szigetelt hulladéklerakóba szállított anyag mennyiségét minimalizálni. A helyben történő szeparálás révén a helyben felhasználható, biológiailag már stabilizálódott anyagokat a tájsebészeti munkák, a tájépítés során használtuk fel, így ezek mennyiségével sem terhelve a hulladéklerakókat. Természetesen munkánkat mindvégig folyamatos környezetvédelmi monitoring és kontroll mellett végeztük.

Találkoztunk olyan, nagyobb méretű hulladéklerakókkal, melyek a nagy anyagmennyiség miatt nem számolhatók fel, ezek rekultivációját helyben történő felső lezárással valósítottuk meg. 2011-ben Szil, valamint 2012-ben Rábacsanak felhagyott települési hulladéklerakóját rekultiváltuk felső lezárással.

2010 és 2011 években a Szigetközi Természetvédő Egyesület megbízásából a Felső-, valamint az Alsó-Szigetközi települések hulladékmentesítését valósítottuk meg egy határon átnyúló, nemzetközi program keretein belül.

Megvalósult projektjeink: